Hoe vind je een kitten met weinig inteelt?

Zoek je een siberisch kitten met weinig inteelt?

 

Kies dan voor het SibKit keurmerk.

 

Die is te herkennen aan het volgende logo:

 

 

SibKit is een onderscheidend en betekenisvol keurmerk, waarmee je snel en makkelijk ziet dat een kitten weinig inteelt heeft. 

 

Met het keurmerk laat de fokker zien dat het kitten over tien generaties een berekende inteeltcoëfficiënt (COI) heeft van minder dan 2,5% in de openbare database van Pawpeds. Deze berekende verwantschap is voor een rasdier bijzonder laag. Dit kan omdat de siberische kat het kattenras met de minste inteelt is. 


Met het kiezen van een kitten met het SibKit keurmerk, draag je bij aan het behouden van de siberische kat als gezond en sterk ras.

Disclaimer

Ook een kitten met een SibKit keurmerk kan een erfelijke aandoening hebben. Er zijn namelijk een aantal erfelijke aandoeningen bekend die via één ouder kunnen worden doorgegeven. Het is daarom verstandig om altijd naar de benodigde testresultaten van ouderdieren te vragen.

Daarnaast zijn er meer invloeden op de gezondheid van een kitten. Denk aan: stress, overcrowding, voeding, aantal nesten dat een dier krijgt, welzijn en omgevingsfactoren. Blijf daarom altijd kritisch bij het zoeken van een kitten.